Gyik

Gyakori kérdések és válaszok

Bővebben

Gyakran feltett kérdések és válaszok

KAPCSOLAT

Marketingtevékenységünket számos csatornán keresztül végezzük, melyek között az Airbnb és a Booking.com állnak az élen. Amint egy foglalás érkezik valamelyik platformról, haladéktalanul felvesszük a kapcsolatot a vendégekkel, hogy a megállapodásban szereplő kötelezettségeinknek eleget tegyünk. Rendszeresen kínálunk vonzó promóciókat, mint például éjszakánkénti árkedvezményeket, célunkkal, hogy növeljük a foglalások számát. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ingatlanjaink a lehető legnagyobb kihasználtságot érjék el a tulajdonosok számára. Ezenkívül egy lojális visszatérő vendégkörrel is rendelkezünk, akiknek rendszeresen ajánljuk fel szabad kapacitásainkat.

Az ingatlan kiadása rövid távú vendégéjszakákra számos előnnyel járhat az albérleti megoldásokkal szemben, különösen a rugalmasság és a tervezhető bevételek szempontjából. Az Airbnb-n történő kiadás lehetővé teszi, hogy csak akkor bocsátjuk rendelkezésre az ingatlant, amikor nekünk megfelel, így akár saját használatra is tarthatjuk azt, amikor csak szükségünk van rá. Ez különösen vonzó lehet azok számára, akik nem szeretnék hosszú távra köteleződni egyetlen bérlő mellett. A másik nagy előny a pénzügyi tervezhetőség. A hagyományos albérleti díjakkal ellentétben, ahol gyakoriak lehetnek a késedelmes fizetések vagy a lakbér elmaradások, az Airbnb esetében a vendégéjszakákért cserébe előre történik a fizetés. Ez stabil, tervezhető bevételeket biztosít, még alacsonyabb kihasználtság esetén is, gyakran jelentősen magasabb összeget kínálva, mint a hagyományos bérleti díjak. Azonban fontos tudatosítani, hogy ezekért az előnyökért cserébe többletmunkát kell végezni. A vendégek fogadása, a szállás takarítása és karbantartása, valamint az ügyfélkommunikáció mind a házigazda feladatai közé tartoznak, ami időigényes és energiaigényes lehet. Sok házigazda számára, akiknek más elfoglaltságaik vannak, vagy egyszerűen csak a kényelmet részesítik előnyben, ez jelentheti a legnagyobb kihívást. Ebben az esetben lépünk mi a képre, átvállalva az összes rövid távú kiadással járó teendőt, lehetővé téve így a házigazdák számára, hogy minden további erőfeszítés nélkül élvezhessék az Airbnb-n való kiadás előnyeit.

Fontos tudni, hogy a vendégek által esetlegesen okozott károk nem zárhatók ki teljesen. Ezért javasoljuk az ingatlan tulajdonosainak, hogy kössenek olyan lakásbiztosítást, amely kifejezetten a szálláshely-szolgáltatást veszi figyelembe, és garantálja a vendégek által esetlegesen okozott károk fedezetét. Emellett fontos megjegyezni, hogy a legtöbb foglalás az Airbnb.com weboldalon keresztül történik, amely a legelterjedtebb online közösségi szállásmegosztó platformnak számít hazánkban. Az Airbnb 2015. december 10-től kezdődően Magyarországon is biztosítja, hogy minden vendégek által okozott kár esetén akár 1 millió dollár értékben történő kártérítést nyújtson.

A rövid távú lakáskiadással kapcsolatban számos jogszabályi és adózási előírásnak kell megfelelni. Szerződéskötés után Ön felhatalmaz minket, hogy képviseljük Önt és intézzük az összes szükséges ügyet. Mi gondoskodunk az összes releváns engedély beszerzéséről, valamint az idegenforgalmi és személyi jövedelemadóval kapcsolatos összes dokumentáció elkészítéséről, így Önnek nem kell bajlódnia a bonyolult adminisztrációval. A számlázási folyamatokat is átvállaljuk, így garantálva, hogy nem csak az ingatlana, hanem az üzleti tevékenysége is rendezett és szabályos maradjon.

Tapasztalataink alapján azok az ingatlanok, amelyek modern minimalista vagy klasszikus stílusban lettek ízlésesen berendezve, nagyobb érdeklődésre tartanak számot. Ennek ellenére számos egyéb elem is fokozhatja az ingatlanok vonzerejét, mint például a játékkonzolok, a gyors internetkapcsolat, a plazma vagy lapos képernyős televíziók, valamint a nyomtatási szolgáltatások. Az apró dekorációs elemekkel is sikerülhet egyedivé és figyelemfelkeltővé tenni az enteriőrt, még akkor is, ha az alapvetően egyszerű vagy visszafogott. A cél, hogy az ingatlanunk kitűnjön a piacon elérhető többi kiadó lakás közül, ezzel növelve az érdeklődést és előnyt szerezve a versenytársakkal szemben.

Minden egyes ingatlanunkban elhelyezünk egy "Üdvözlő Kézikönyvet", amely részletes információkat tartalmaz a vendégek számára. Ez a kézikönyv leírja az érkezési és távozási folyamatot, tartalmazza a vészhelyzeti telefonszámokat, a házirendet, a bérelhető eszközök listáját és egyéb fontos tudnivalókat az ingatlannal kapcsolatban. Emellett bemutatja a környék legjobb éttermeit, fürdőit, látványosságait, bevásárlási lehetőségeket, valamint kulcsfontosságú közlekedési és repülőtéri információkat is, hogy a vendégeink minden szükséges információval rendelkezzenek a kellemes tartózkodáshoz.

Örömmel fogadjuk kérdését és állunk szíves rendelkezésére minden elérhetőségünkön.

Szerződés és megbeszélés kérdése, a tulajdonos mond irányárat, de tapasztalatunk alapján mi is javaslunk, majd az árakat folyamatosan figyeljük és a kereslet / piaci helyzet alapján módosítjuk.

Havonta küldünk egy részletes, átlátható elszámolást a tulajdonos felé.

Elhelyezkedés, lakás típus, tulajdonosi viszonyok és a szerződő fél függvénye is. Konzultáció után elkészítjük a listát és a teendőket az engedélyek kiváltásával és egyéb adminisztrációval kapcsolatban.